Vivariumbeurs 2018

Dit jaar was voor de 10e keer voor de hobby onmisbare Vivariumbeurs. Dit jaar was het niet zoals we gewend waren in de Beursfabriek in Nieuwegein, maar in Autotron in Rosmalen.

Zoals alle voorgaande jaren waren wij als aquariumvereniging de Discus vertegenwoordigd om onze onderwater dierentuin te promoten. Al weken van tevoren zijn we druk met de voorbereidingen voor deze grootste aquarium en terrarium beurs van de Benelux, want niet moeten we alle techniek checken voor de diverse aquaria die we meenemen, maar ook kijken we of de aquaria in de tussentijd niet lek zijn geraakt in onze werkplaats waar ze staan opgeslagen.

Verder moeten we natuurlijk de vrijwilligers bij elkaar zien te krijgen om de stand op te bouwen en te  bemannen.  Ook moeten we natuurlijk bedenken wat we precies willen laten zien in de 3 aquaria die in onze stand staan, want je moet natuurlijk wel iets laten zien wat opvalt tussen alle andere 154 stands welke allemaal iets moois hebben om mensen naar hun stand te lokken EN het moet nadien ook nog eens bij ons te plaatsen zijn in onze onderwater dierentuin. (een lastige klus voor de persoon die de kar trekt namens ons), maar het is gelukt!

In het kubus aquarium hebben we gevuld met 700 liter zeewater en hebben we prachtige dieren ingestopt welke nu in ons haaien aquarium zwemmen. Een groepje  goudmakrelen (Gnathonodon speciosus), een mooie pauwlipvis (Goerodon fasciatus), een schitterende tandbaars (Epinephellus flavocaeruleus) en een grote niger trekkersvis (Odonus niger) stalen de show!

In een ander aquarium hebben we een Zuid-Amerikaanse hillstream biotoop gemaakt. Met krachtige stromingspompen die in totaal 17.000 liter water rondpompten (in een aquarium waar maar 120 liter in zit) hebben we vissen in losgelaten welke van nature voorkomen in dit soort wateren. Denk hierbij aan onder andere Brochis splendens en diverse harnasmeervallen, ook wel L-nummers genoemd. Ook dit was een publiekstrekker.

Wat wij willen proberen te bereiken tijdens deze drukbezochte beurs (meer dan 10.000 bezoekers in 2 dagen) is zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met onze unieke onderwater dierentuin, welke wij als vereniging exploiteren. Nog steeds zijn er heel veel aquarianen die nog nooit van ons hebben gehoord en daar willen wij verandering in brengen, want iedereen die een aquarium heeft moet minimaal 1x bij ons op bezoek zijn geweest, of proberen we lid te maken van 1 van de meest actieve verenigingen van Nederland!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *